Image

OM KARINA LINDGREN

Redan på min första anställning efter juristexamen, kom jag på mig själv att åtskilliga gånger tänka: så här skulle jag göra om jag var chef. En chefroll var absolut inget jag hade planer på.

Efter ett par år på jobbet vid det stora försäkringsbolaget sitter jag tillsammans med mina kollegor runt kaffebordet och konstaterar högt: ”att vara chef är ett j-a skitjobb. Det skulle jag aldrig vilja bli”. Några dagar senare står min dåvarande chef i dörren till mitt rum och säger: ”Karina, jag skall byta jobb och jag tycker du skall ta över efter mig”.

Det var både smickrande och utmanande. Jobbet blev mitt och jag hamnade på rätt plats. Uttalandet vid fikabordet fick jag fått äta upp många gånger om. Nu har jag det bästa jobb av alla – Hjälpa chefer och deras organisationer att utvecklas till hälsofrämjande ledare och hälsofrämjande arbetsplatser. De som håller på lång sikt och skapar värde och lönsamhet.