Image

Alla är vi ledare

Är du intresserad av ett hälsofrämjande ledarskap är detta din bästa handbok för ökad kunskap, inspiration och praktisk vägledning med fokus på möjligheter och allt positivt som går att åstadkomma med små medel.

Alla är vi ledare bjuder på en enkel och överskådlig metod som greppar själva kärnan i ett hälsofrämjande ledarskap. Du och dina medarbetare kan starta eller fördjupa ert hälsofrämjande arbete nu direkt – i dag. Boken passar var och en som vill vara delaktig i en positiv förändring; chef och ledare likaväl som blivande chefer och övriga engagerade medarbetare.

Grunden utgörs av ett uppskattande förhållningssätt, och de bärande väggarna av självkännedom och kommunikation. Du får en presentation av hela metoden i boken, steg för steg, och vi som har skrivit den hoppas och tror att du ska inspireras till att börja praktisera metoden i din verksamhet redan i dag.

Köp boken på Adlibris
Image

Självkännedomskorten

Med Självkännedomskorten känner du snabbt igen dig själv och andra. Du lär dig mer om din egen och kollegornas beteendestil, i syfte att öka förståelsen i samspelet er emellan. Kortleken fokuserar på styrkor och förtjänster, därför är det positivt bekräftande att få aha-upplevelser av Självkännedomskorten.

Vi tar in omvärlden på olika sätt, och kortleken bidrar till ett uppskattande förhållningssätt i synen på mångfald och olikheter. Användningsområden är team- och grupputveckling, ledarutveckling, personlig utveckling, medarbetar- och utvecklingssamtal samt mycket annat. 

Köp korten på Adlibris
Image

Samspelet i styrelserummet

Varför har vi så mycket kompetens i samhället som inte används i dagens homogena styrelser? Det som pågår i styrelserummet påverkar oss alla – ägare, medarbetare, kund och leverantör. I en alltmer komplex och snabbrörlig omvärld ökar kraven på professionalism, och det sätt på vilket styrelsen skapar värde i bolaget.

Boken vill engagera, avdramatisera och vässa styrelsearbetet i små och medelstora bolag och organisationer. Uppmuntra till nya arbetsformer och skapa dia­log och inlägg i debatten om mångfald. Den kan med fördel tjäna som inspiration för ägare, vd och såväl erfarna som nya (och blivande) styrelseledamöter.

Samspelet i styrelserummet är en guide till hur styrelsearbetet kan utvecklas och effektiviseras på ett just sätt. Här finns kraftfulla frågor och verktyg, inspiration och många konkreta tips för att skapa värde. En energigivande bok för alla som har modet att ifrågasätta. Och viljan att förbättra.

Köp boken på Adlibris